Etli Dobilik tarifi
  • Malzemeler

    • Köftesi için
    • 1 su bardağı ince bulgur
    • 1 yumurta
    • 1 yemek kaşığı irmik
    • 1 yemek kaşığı salça
    • 1 tatlı kaşığı biber salçası
    • 1 çay bardağı un
    • 1 soğan
    • 2 diş sarımsak
    • Tuz
    • Karabiber
    • Pulbiber
    • Kimyon
    • Diğer malzemeler
    • 1 su bardağı haşlanmış nohut (isteğe bağlı 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek)
    • 200 gram küp doğranmış et
    • 2 yemek kaşığı salça
    • Sıvı yağ
    • Nane
    • Tuz
    • Karabiber
    • 1 lt sıcak su
  • Yapılışı

    1. bulguru biraz sıcak su ile ıslatıp soğan sarımsağı rendele, diğer malzemeleri de ekle iyice yoğur.nohuttan biraz büyük yuvarla.
      Eti önceden ayrı yerde pişirin.Yağda naneyi kavurup salça baharat katıp karıştırın.Et,nohut.mercimek ve su ekleyip kaynatın.Köfteleri de ekleyip 10.15 dk pişirin