Çatal Çörek tarifi
  • Malzemeler

    • 1 paket margarin eritilip bekletilcek
    • 1 çay bardapı ılık su
    • 1 çay bardağı sıvıyağ
    • 1 yumurta sarısı akı üstüne
    • 2 çay kaşığı mahlep
    • 1 tatlı kaşığı şeker
    • 1.5 tatlı kaşığı tuz
    • 1 paket kabartma tozu
    • 5 su bardağı un
    • üzerine çörek otu serpiliyor
  • Yapılışı

    1. un derin bir kaba alınır ortası havuz şeklinde açılıp yağ yumurtanın sarısı sıvıyağ tuz şeker mahlep konur ılık su ile yoğurulur kabartma tozu eklenir ele yapışmayan hamur elde edilir. biraz dinlendirilir . ardından bezeler alınır S şekli verilir iki ucu birleştirilir yumurta akına batırılıp tepsiye dizilir.çörekotu serpilir. 180 derecede pişirilir.