Çatal Çörek Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Çatal Çörek
-
Malzemeler
- 1 paket margarin eritilip bekletilcek
- 1 çay bardapı ılık su
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 yumurta sarısı akı üstüne
- 2 çay kaşığı mahlep
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 5 su bardağı un
- üzerine çörek otu serpiliyor
-
Yapılışı
- un derin bir kaba alınır ortası havuz şeklinde açılıp yağ yumurtanın sarısı sıvıyağ tuz şeker mahlep konur ılık su ile yoğurulur kabartma tozu eklenir ele yapışmayan hamur elde edilir. biraz dinlendirilir . ardından bezeler alınır S şekli verilir iki ucu birleştirilir yumurta akına batırılıp tepsiye dizilir.çörekotu serpilir. 180 derecede pişirilir.