Gül Tatlısı tarifi
  • Malzemeler

    • 1 yumurta
    • 1 paket sanayağı
    • 1 çay bardağı irmik
    • 1 çay bardağı sıvıyağ
    • 1 çay bardağı yogurt
    • 1 paket vanilya
    • 1 paket kabartma tozu
    • 6 su bardağı un
    • Şerbeti için
    • 4 su bardağı su
    • 3.5 su bardağı şeker
    • yarım limon
    • İçi için
    • bütün fındık
  • Yapılışı

    1. önce şurubumuz hazırlanıp soğumaya bırakılır.ardından bütün malzemelerden hamur elde edilir. ikiye bölünüp merdaneyle açılır bardak yardımıyla kesilir . 3 tanesi üst üstte gelecek şekilde dizilir birer başa fındık konur sarlır ortadan ikiye kesilip tepsiye dizilir. 180 derecede kızarana kadar pişirilir. tatlı ılık şerbette ılık olacak kural budur afiyet olsun.