Gül Tatlısı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Gül Tatlısı
-
Malzemeler
- 1 yumurta
- 1 paket sanayağı
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı yogurt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 6 su bardağı un
- Şerbeti için
- 4 su bardağı su
- 3.5 su bardağı şeker
- yarım limon
- İçi için
- bütün fındık
-
Yapılışı
- önce şurubumuz hazırlanıp soğumaya bırakılır.ardından bütün malzemelerden hamur elde edilir. ikiye bölünüp merdaneyle açılır bardak yardımıyla kesilir . 3 tanesi üst üstte gelecek şekilde dizilir birer başa fındık konur sarlır ortadan ikiye kesilip tepsiye dizilir. 180 derecede kızarana kadar pişirilir. tatlı ılık şerbette ılık olacak kural budur afiyet olsun.