Vanilyalı sufle tarifi
  • Malzemeler

    • 7 yumurta akı
    • 4 yumurta sarısı
    • 90 gram tozşeker
    • 2 paket vanilya
    • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
    • 1 çorba kaşığı un
    • 1 çorba kaşığı nişasta
    • Pudraşekeri
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. Fırını 225 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Yumurta aklarını bir tutam tuz ve 30 gram toz şekerini büyük bir kaseye alıp köpük halini alana kadar çırpın.

      Ardından azar azar kalan toz şekeri ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Yumurta akını krema kıvamında bir köpük elde edinceye kadar karıştırın.

      Bir başka kasede yumurta sarılarını çırpın. Limon kabuğunu ilave edip yumurta akına ekleyin.Un ve nişastayı da kaseye ilave edip hepsini yavaşça karıştırın.


      Fırına dayanıklı 4 sufle kabını yağlayın. Hazırladığınız karışımı kaplara dikkatlice paylaştırın.

      Sufleleri fırının en alt bölümünde 12-14 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
      Sufleleri fırından alıp üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.