Vişneli Muhallebi tarifi
  • Malzemeler

    • 2 Su bardağı su
    • 2 su bardağı süt
    • 2 çorba kaşığı gül suyu
    • 8 çorba kasığı şeker
    • 4 çorba kaşığı nişasta
    • 4 parça damla sakızı yada 2 tane mavi falım sakız
    • Sosu için
    • 2 su bardağı vişne suyu
    • 2 çorba kaşığı nişasta
    • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • Yapılışı

    1. Bir tencereye soğuk sütü,suyu,toz şekeri,gül suyunu,nişastayı ve sakızı koyup karıştırıyoruz.kaynayınca ocaktan alıp borcama döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.

      Bir tencereye vişne suyu,toz şekeri,nişastayı koyup karıştırıyoruz bir taşım kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.muhallebi ve sos soğuduktan sonra sosu muhallebinin üzerine döküp buzdolabında soğumaya bırakıyoruz.

      Afiyet Olsun