Kuru Baklava tarifi
  • Malzemeler

    • 1 Paket hazır baklava yufkası
    • 2 su bardağı kadar ceviz içi
    • 2 su bardağı kadar tahin
    • 1.5 su bardağı toz şeker
    • 1 su bardağı kadar sıvı yağ
    • Üzeri için
    • Pudra şekeri
  • Yapılışı

    1. 1) Bir adet yufkayı tezgaha yayın üzerine sıvıya sürün, onun üstüne bir yufka daha koyun ve sıvıyağlayın üçüncü yufkayı koyduktan sonra tahin sürün.

      2) Başka bir kasede ceviz ve şekeri iyice karıştırın ve en son tahin sürdüğümüz yufkaya serpiştirin.

      3) En son olarak da iyice sıkarak rulo haline getirin ve 2-3 parmak kalınlığında parçalara ayırın.

      4) Bütün yufkalar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın ve tepsiye dizin.

      5) 200 derece de üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirin.

      6) Soğuduktan sonra da pudra şekeri ile süsleyin.

      Afiyetle olsunn..