Tencerede Yaş Pasta 2 tarifi
  • Malzemeler

    • 5 yumurta
    • 1.5 su bardağı un
    • 1.5 su bardağı şeker
    • 1 çay bardağı su (veya süt)
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 1 kabartma tozu
    • 1 vanilya
    • 1 paket kakao
    • Kreması için
    • 1.5 litre süt
    • 1.5 bardak un
    • 1.5 bardak şeker
    • çikolata sosu için
    • 1 kaşık un
    • 1 paket kakao
    • yarım çay bardağı şeker
    • 1 su bardağı süt
  • Yapılışı

    1. Kekin malzemelerini sırasıyla çırptım 3 tane ayrı ayrı büyük orta küçük tencereleri yağlayıp hamuru tencerelere böldüm yapışmasın diye dilerseniz yağlı kağıt kullana bilirsiniz,hamur olan tencereleri daha büyük tencerelere koyup büyük tencereleri yarıdan az su doldurdum ve üzerlerine temiz havlu sererek kapaklarını kapattım..ocakta kısık ateşte yaklaşık 15 dk pişirdim

      Kekleri soğutup her birini 3 e böldüm,toplam 9 parça oldu,,,

      Süt şeker ve unla yumuşak kıvamlı bir krema hazırladım soğuyana kadar çırptım ve kekleri büyükten küçüğe doğru sıralayarak sütle ıslatıp aralarına krema sürdüm...üzerini krem şantiyle kapladım.kırmızı gıda boyası kattığım krem şantiyle ve damla çikolatayla süsledim (2 kaşık un 3 kaşık kakao 1 çay bardağı şeker ve 1 su bardağı sütle çikolata sosu hazırlayıp pastanın üzerine gezdirerek servis yaptım)...