Çilekli Barbili Pasta Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Çilekli Barbili Pasta
-
Malzemeler
- Pandispanyası için
- 8 yumurta
- 250 gram toz şeker
- 120 gram nişasta
- 120 gram un
- Kreması için
- 2 su bardağı süt
- 1.5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 80 gram beyaz çikolata
- Üzeri için
- 1 poşet çilekli krem şanti
- 1 su bardağı süt
- 7 adet çilek
-
Yapılışı
-
Pandispanya'nın hazırlanışı;
yumurtaların sarılarını ve beyazlarını dikkatlice ayırıyoruz.şekeri 2 'ye bölüyoruz ve yumurtaların beyazlarını ve sarılarını şekerle birlikte ayrı ayrı çırpıyoruz.yumurta beyazı krem şanti,sarıları mayonez kıvamını alacak. Yumurtanın sarılarının üzerine nişasta ve unun karışımını elekten geçirerek ekliyoruz.köpük halinin bozulmamasına çok dikkat ediyoruz.yumurta aklarını dikkatlice sarılarının üzerine ekliyoruz.yuvarlak kalıbı yağlayıp unladıktan sonra karışımı içine döküyoruz.160 derecede önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişiriyoruz
Püf noktası: Kek pişerken fırının kapağını hiç açmıyoruz çökmemesi için.
Kremanın hazırlanışı;
Bir tencerede (vanilya,çikolata,tereyağı hariç)tüm malzemeleri çırpma teliyle karıştırıyoruz.kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.en son çikolata,tereyağı ve vanilyayı ekliyoruz ve tencerenin kapağını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
Püf noktası:tencerenin kapağın altına kağıt havlu serin ki demlenirken buharlaşma olmasın.
Krem şantiyi sütle beraber çırpıyoruz kıvam alıncaya kadar. Pandispanya kekini ip yardımıyla 3 e bölüyoruz. Pandispanyaları herhangi bir meyve suyuyla ıslatıyoruz. Ara katlara krema sürüp dileğimiz meyveleri ince ince dilimleyip kremanın üzerine yerleştirip pandispanya ile kapatıyoruz.aynı şekilde diğer katları da yapıyoruz.son pandispanyayı krema ile sıvıyoruz.krema işleminden sonra üzerini krem şantiyle istediğimiz gibi süslüyoruz.kızımın doğum günü olduğu için ben oyuncak bebeğin gövdesini oturtum pastanın üzerine ve krem şantiyi sıkma torbasına koyup süsledim.
-
Pandispanya'nın hazırlanışı;