Paçanga Böreği tarifi
  • Malzemeler

    • 4 adet yufka (16 adet börek çıkıyor)
    • 2 adet büyükçe domates
    • 3 adet sivri biber
    • 16 dilim pastırma
    • 1 adet yumurta
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 2 yemek kaşığı yoğurt
    • 1/2 su bardağı su
    • Tuz
    • Üzeri için
    • 16 adet yarım dilimlenmiş kaşar peyniri
    • Çörek otu
  • Yapılışı

    1. Yufka üzerine sürülmesi için yumurtayı, sıvı yağı, yoğurdu ve suyu bir kapta iyice çırpalım.

      1 adet yufkayı serelim üzerine hazırladığımız sosu gezdirelim ondan sonra diğer bir yufkayı onun üstüne serelim.

      Daha sonra başka bir tarafta domatesleri ve biberleri küp küp doğrayalım.

      Pastırmaları, domatesleri, biberleri ve tuzu da bir kapta iyice karıştıralım.

      Yufkanın 2. katını da koyduktan sonra 8'e bölelim ve pastırmalı karışımı pay edelim.

      Onları tek tek saralım. Üzerlerine çizik atalım ve o çizik attığımız yerlere kaşarları yerleştirip üzerine sostan biraz daha sürüp çörek otu atalım.

      Son olarak da aynı işlemi diğer iki yufka için de yapalım ve 180 derecede önceden ısıttığımız fırında pişirelim.