Zeytinli Açma tarifi
  • Malzemeler

    • 1 yumurta akı(sarısı üstüne)
    • 1 su bardağı sıvı yağ
    • 2 su bardağı süt
    • 1 su bardağı ılık su
    • 1 çay bardağı yoğurt
    • 2 yemek kaşığı şeker
    • 1 paket yaş maya
    • tuz
    • Arası için
    • Tereyağı margarin karışımı
    • İçi için
    • Zeytin ezmesi
  • Yapılışı

    1. hamuru yoğurdum 1saat beklettim yumurta büyüklüğünde bezeler alarak tabak içi kadar açtım,2şer 2şer aralarına erimiş yağ sürerek zeytin ezmesi koydum ve rulo yapıp yağlı tepsiye koydum üzerine yumurta sarısı ve 1kaşık yoğurt sürdüm çörek otu susam serpip 40.45 dakika tepside beklettim ve 200 derecede kızarana kadar pişirdim...