Midye Poğaça tarifi
  • Malzemeler

    • 1 su bardağı yoğurt veya süt hangisi varsa veya her ikisindende 1er bardak olabilir
    • 1 su bardağı sıvı yağ
    • 1 su bardağı ılık su
    • 1 paket yaş maya
    • 1 yumurta (sarısı üzerine)
    • 2 yemek kaşığı şeker
    • 1 yemek kaşığı tuz.
    • yeterince un
    • Açmak için
    • Nişasta
    • Üzeri içindökmek için
    • Erimiş margarin.
  • Yapılışı

    1. hamuru yoğurdum 1saat beklettim hamurdan yumurta büyüklüğünde 9.10 tane beze yaptım nişastayla açtım aralarına nişasta serpip üst üste koydum ve hamuru olabildiğince büyük açtım ve rulo yaptım 2 parmak genişliğinde dilimler kestim ve dilimleri kesik yerleri yukarı gelecek şekilde koydum elimle üzerini bastırdım ve avucumuzu kapatır gibi kapattım.

      Bir rulodan 11.12 dilim yani poğaça çıkıyo hamurları tepsiye koyup üzerlerine yaklaşık 100 gr erimiş margarin gezdirdim

      Yumurta sarısı sürüp susam döktüm yarım saat beklettim ve pişirdim.(normalde midye poça nişastayla değilde margarinle açılır ama ben nişasta ile denedim milföy hamuruna benzedi)
      tavsiye ederim nişastalı..bu malzemeyle 2tepsi çıkıyor.