Şekerpare tarifi
  • Malzemeler

    • 1 paket margarin
    • 2 yumurta akı(sarılar üzerine)
    • 1 su bardağı şeker
    • 1 su bardağı irmik
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 1 kabartma tozu
    • yeterince un (çok fazla oldu tatlılar yarısını pişirip buzluğa attım)
    • Şerbeti için
    • 4 su bardağı şeker
    • 5 su bardağı su...
  • Yapılışı

    1. Hamuru yoğurup yumuşak bir hamur elde ettim

      Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak şekil verdim yağlı tepsiye dizdim(üzerlerini çatalla çizebilirsiniz)

      Çatlaması için ben unutmuşum çizmeye ama yinede istediğim gibi çatladılar. yumurta sarısı sürüp 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirdim ve soğuttum.

      Şerbetini de pişirip sıcak sıcak tatlılara döktüm soğuyunca servis yaptım..