Cocostar Kalpler tarifi
  • Malzemeler

    • Hamuru için
    • 1 paket margarin(ortalama 15-16 adet çıkıyor)
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 2 yumurta
    • Çilekli puding(Pembe rengi verebilmek için
    • 1 paket vanilya
    • 1 paket kabartma tozu
    • İç harcı için
    • 1 su bardağı hindistan cevizi
    • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
    • 2 yumurta akı
    • Üzeri için
    • 2 su bardağı su
    • 1 su bardağı şeker
    • Hindistan cevizi
  • Yapılışı

    1. Şekeri ve yumurtayı çırpıyoruz. Üzerine unu, oda sıcaklığındaki margarini,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.

      Kek kıvamından biraz farklı olarak ilk etapta şeklini kolay verebilmek için kurabiye kıvamında bir hamur hazırlıyoruz.

      Tabi rengini verebilmek için son olarak çilekli puding ekleyip biraz yoğurduktan sonra pürüzsüz bir hamur elde ediyoruz.

      Hamurumuzu çok ince olmadan açıp kalp kalıpla şeklini vermeye başlıyoruz. Hamurumuz bitene kadar bu işleme devam ediyoruz.

      Son olarak iki kurabiye arasına iç harçtan koyup kapatıyoruz. 180 derecede 25 dakika pişirip,soğumaya bırakıyoruz.

      Şimdi sıra kurabiyemizi keke çevirme zamanı :) Ölçülü su ve şekeri kaynatıyoruz. Sadece kaynayana kadar karıştırıp ocaktan alıyoruz.

      Şerbet sıcak kurabiyeler soğukken ; kurabiyeyi önce şerbete batırıp ardından hindistan cevizine buluyoruz.Bir süre yumuşamasını bekliyoruz vee Cocostar kalpler artık sunuma hazır :)