Sultani Patlıcan Kebap tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kg patlıcan
    • 200 gram kuzu eti
    • 250 gram taze mantar
    • 1 baş kuru soğan
    • 5 adet sivri biber
    • 250 gram doğranmış domates
    • 2 ad orta boy patates
    • 2 ad orta boy havuç
    • 2 ad kırmızı biber
    • 1 er tatlı kaşığı tuz
    • karabiber
    • pul kırmızı biber
    • kekik
    • 2 diş sarımsak
    • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yapılışı

    1. Patlıcanın kabuklarını aralıklı desende soyup parmak kalınlığında doğradıktan sonra az tuzlu suda yarım saat bekletelim. Bu arada yemeklik doğranmış soğan, kıyılmış sarımsak ve biberi tencerede yağ ile soteleyin.

      Kuşbaşı doğradığımız eti ilave ederek iyice kavuralım domates ve baharatları ilave ettikten sonra iki su bardak su ilave ederek 15 dakika ağır ateşte pişirelim.


      Suda acısı alınmış patlıcanları , küp doğranmış patates ve havuçları ayrı ayrı kızgın yağda kızartıp yağlarını iyice süzelim.

      Geniş bir tepsiye sırasıyla patlıcanları, patates ve havuçları döşeyelim.

      Mantarın yarısını küp şeklinde doğrayıp arasına serpelim. Tenceredeki et soteyi malzemenin üzerine gezdirelim.

      Kalan mantarları ve kırmızı biberleri iri olarak doğrayıp üstünü süsleyelim. 35 dakika 180 derece fırında pişirelim. Pilav ve cacık eşliğinde servis yapalım. afiyet olsun.