Mantar Soslu Tavuk Bonfile Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Mantar Soslu Tavuk Bonfile tarifi
  • Malzemeler

    • 1 adet ince açılmış tavuk göğsü
    • Terbiyesi için
    • 1 yemek kaşığı soya sosu ve zeytinyağı
    • 1 tatlı kaşığı hardal
    • 1 çay kaşığı toz karabiber
    • kimyon
    • 1 diş iyi dövülmüş sarımsak
    • Sos için
    • 5-6 adet ince kıyılmış taze mantar
    • 1 tatlı kaşığı hardal ve kekik
    • 1 çay kaşığı pul biber ve köri tozu
    • 3 yemek kaşığı krema ve yoğurt
  • Yapılışı

    1. Hardal, soya sosu, sarımsak, zeytinyağı ve diğer baharatları bir kaba alarak etimizi güzelce marine edelim. Yağsız tavada veya ızgarada her iki tarafını kurutmadan kızartalım.


      Bu arada yine yağsız bir tavada mantarları suyunu bırakmadan soteleyin.

      Hardal , kekik , biber, köri ve yoğurdu sırasıyla ilave ederek harlı ateşte 5 dk. pişirelim.

      Kaynarken kremayı ilave ederek 1 dk. daha kaynatarak servis tabağına aldığımız bonfileyi üzerine gezdirelim. Patates kroket domates, salatalık söğüş beraberinde servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.

      Bu lezzet şahsıma ait olup, metrociti de fingerfood da sunulmaktadır.