Çeşni Kroket tarifi
  • Malzemeler

    • 2 adet orta boy patates
    • 2 adet havuç
    • 1 adet kabak
    • 1/2 kereviz (arzuya göre)
    • 1 tavuk bulyon
    • 1 yemek kaşığı margarin
    • 3 ad yumurta
    • Birkaç sap kıyılmış maydanoz
    • tuz
    • karabiber
    • kırmızı biber
    • 50 gram kaşar rendesi
    • 1 fincan mısır unu
    • 1 çay bardağı beyaz un
    • 1 çay bardağı galete unu
    • Yeterince kızartmalık sıvı yağ
  • Yapılışı

    1. Sebzeleri, teflon yayvan bir kapta üzerine 1 bardak ılık su, tavuk bulyon ve margarini ilave ederek yumuşayıncaya kadar pişirin.


      Soğuyunca içine 2 yumurta, baharatlar, kaşar rendesi, mısır unu, kıyılmış maydanoz ilave ederek iyice yoğuralım.

      Avucumuzda silindir veya iri toplar yapıp ayrı kaplardaki una, çırpılmış 1 yumurtaya ve galeta ununa buladıktan sonra kızdırılmış sıvı yağda nar gibi kızartalım.

      Izgaraların yanında göbek salata yaprakları içinde sunacağınız bu kroketler mönünüze ayrı bir lezzet katacaktır.Afiyet olsun.

      Bize bu tarifi İstanbul dan yollayan Merih Parlak'a teşekkür ederiz.