Yumurtalı Ispanak Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Yumurtalı Ispanak
-
Malzemeler
- 600 gram patates
- Tuz
- karabiber
- 1 soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 650 gram ıspanak
- 200 gram süt kreması
- Kalıp için yağ
- 4 yumurta
- 100 gram rendelenmiş
- kaşar peyniri
-
Yapılışı
-
Patatesleri kabuklarıyla tuzlu suda 20 dakika haşlayın.
Bu arada soğan ve sarımsağın kabuklarını soyup incecik doğrayın. Oval tencerede kızgın yağda kavurun.
Ispanağı ekleyip kısık ateşte üzeri kapalı olarak 7 dakika kadar pişirin.
Fırını 175 derecede önceden ısıtın. 50 gram süt kremasını ıspanağa ekleyin.
Tuz ve karabiberle tatlandırıp ıspanağın biraz çekmesini bekleyin.
Patateslerin suyunu süzün. Kabuklarını soyup 5 mm kalınlığında dilimleyin.
Fırın kabını yağlayıp patatesleri ekleyin. Ispanağı da ilave edip eşit miktarda kaba yayın. Ispanağa 4 tane çukur açın ve yumurtaları bu çukurların içine kırın.
Artan süt kreması ve peyniri ıspanağın üzerine paylaştırıp fırında 175 derecede 30 dakika pişirin. Ardından servis yapın.
-
Patatesleri kabuklarıyla tuzlu suda 20 dakika haşlayın.