Domates Soslu Balık tarifi
  • Malzemeler

    • 250 gram pirinç
    • 1 soğan
    • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
    • 500 gram domates rendesi
    • 1 çorba kaşığı balsamik sirke
    • Tuz
    • karabiber
    • 240 gram soyulmuş domates
    • 4 dilim balık fileto
    • Birkaç biberiye dalı
    • 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
  • Yapılışı

    1. Geleneksel yöntemlere göre pilavı hazırlayın.
      Soğanın kabuklarını soyup incecik doğrayın. 1 çorba kaşığı kızgın yağda kavurun.

      Domates rendesi ve sirkeyi ilave edip 5 dakika kadar pişirin.

      Ardından tuz ve karabiberle tatlandırın. Soyulmuş domateslerin suyunu süzün, dörde bölüp sosa ekleyin.

      Balığı temizleyip tuz ve karabiberle tatlandırın.

      Biberiyeleri balığın üzerine serpin. Ardından artan yağda yapışmaz tavada her tarafını 3 dakika kadar kızartın.

      Maydanozu pilavla karıştırıp balık ve sosla servis yapın. Arzu ederseniz limon dilimleriyle süsleyip yanında salata da ikram edebilirsiniz.