Patates Tava tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kg patates
    • 5 domates
    • 1 tatlı kaşığı anason
    • 1 soğan, 2 diş sarımsak
    • 2 çorba kaşığı limon suyu
    • 2 sap rezene (veya dolmalık biber)
    • 6 çorba kaşığı sıvı yağ
    • tuz
    • karabiber
    • 5 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Yapılışı

    1. Patatesleri kabukları ile birlikte tuzlu suda 20 dakika kadar haşlayın.

      Rezeneyi ayıklayın. Yeşil kısmını kesip atın. Soğanlı kısmın ortasında bulunan sert sapı çıkarın. Tuzlu suda limon ile rezeneyi 15 dakika pişirin. Ardından suyunu süzüp sekize bölün.

      Domatesleri 2 dakikalığına kaynar suya atıp çıkarın. Kabuklarını soyup sekize bölün. Patatesleri durulayın. Kabuklarını soyup dilimleyin.

      Soğan ve sarımsağı soyup doğrayın. Sıvı yağı yapışmaz tavada kızdırıp patatesi 7 dakika kavurun. Soğan, sarımsak ve rezeneyi ekleyin. 7 dakika daha kavurup tuz, karabiber ve anasonla tatlandırın.
      Domates ve peyniri ilave edip kısık ateşte, tavanın kapağını kapatarak 5 dakika daha pişirin.