Brüksel Lahanası tarifi
  • Malzemeler

    • 500 gram Brüksellahanası
    • Tuz
    • 1 küçük soğan
    • 50 gram çekirdeksiz siyah zeytin
    • 1 tatlı kaşığı kekik
    • 100 gram dana jambon
    • Karabiber
    • 1 - 2 çorba kaşığı limon suyu
    • 4 çorba kaşığı sirke
    • 7 - 8 çorba kaşığı zeytinyağı
    • 150 gram yağlı koyun peyniri
  • Yapılışı

    1. Brüksellahanasını yıkayıp ayıklayın. Üst yapraklarını ayırın. Kalan kısımları tuzlu suda 5 dakika haşlayın. Yaprakları 2 - 3 dakika tuzlu suda haşlayın. Her ikisini soğuk suyla durulayın ve suyunu süzün.

      Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Zeytinleri dörde bölün. Domatesleri yıkayıp ayıkladıktan sonra dörde veya sekize bölün.

      Jambonu 2 - 3 santimetre kalınlığında şeritler kesin. Yağsız bir tavada jambonu hafifçe kızartın.

      Küçük bir kasede tuz, karabiber, limon suyu, kekik, sirke ve zeytinyağını karıştırıp bir marinat hazırlayın. Peyniri iri parçalara ayırın.

      Brüksellahanasını bir kaseye alın. Soğan, domates ve zeytini marinata katıp harmanlayın. Ardından Brüksellahanasını üzerine dökün. Peyniri serpip servis yapın.