Tavuklu Kabak Salatası tarifi
  • Malzemeler

    • 1 demet roka
    • 100 gram kokteyl domates
    • 1 - 2 kabak
    • Yarım demet taze soğan
    • 1 küçük soğan
    • 4 çorba kaşığı sirke
    • Tuz
    • Karabiber
    • 3 - 4 çorba kaşığı zeytinyağı
    • 2 parça tavuk filetosu
    • 100 gram hazır parmesan peyniri (marketlerde bulabilirsiniz)
    • 2 - 3 yumurta
    • 2 - 3 çorba kaşığı kızartmalık sıvı yağ
    • Bir miktar un
  • Yapılışı

    1. Rokayı yıkayıp suyunu süzün ve ayıklayın. Kokteyl domatesleri yıkayıp kuruladıktan sonra ikiye veya dörde bölün. Kabakları da yıkayıp kurulayın. Önce ikiye bölün, ardından uzunlamasına ince dilimler halinde kesin. Malzemeleri harmanlayıp karışımı tabaklara paylaştırın.
      Taze soğanı yıkayıp kuruladıktan sonra küçük küçük doğrayın. Soğanı soyup ince ince kıyın. İkisini sirke ve 3 - 4 çorba kaşığı ılık suyla karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Biraz zeytinyağı ilave edin.

      Tavuk filetolarının fazlalıklarını temizleyin. 1 cm' lik şeritler halinde kesip üzerlerine tuz ve karabiber serpin. Parmesan peyniri ve yumurtaları iyice karıştırın.

      Yağı bir tavada kızdırın. Tavuk eti şeritlerini önce una, sonra da parmesanlı - yumurtalı karışıma bulayın ve kızgın yağda yaklaşık 3' er dakika altın sarısı rengini alana kadar kızartın.

      Salatanın üzerine sosunu dökün. Kızarmış tavuk şeritlerini de ilave edip servis yapın. Dilerseniz pul biber ekleyebilirsiniz.