Brüksel Lahanalı Patates Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Brüksel Lahanalı Patates
-
Malzemeler
- 20 adet brüksel lahanası
- 350 g (2 orta boy) haşlanmış patates
- 1 diş sarımsak
- 50 g light kaşar peyniri
- ½ çorba kaşığı margarin
- 1 çay kş. un
- 60 ml ( ¼ su bardağı) light süt
- Tuz
- 1 çorba kaşığı çiğ krema
- 1 çay kş. tatlı toz kırmızıbiber
-
Yapılışı
-
Brüksel lahanalarının koçak kısımlarını biraz kesip, en dış yapraklarını alarak ayıklayın, yıkayın ve süzdürün. Bir tencerede haşlanmaları için su kaynatın.Lahanaları kaynar suya atıp, yaklaşık 5-6 dakika veya buharlı pişiricide yumuşayıncaya kadar haşlayın. Hemen süzün ve soğuk sudan geçirin.
Patatesleri soyup, 2 cmlik iri küpler halinde doğrayın. Sarımsağı soyup, ince ince kıyın. Peyniri rendeleyin. Fırınınızı 220 Cye getirip ısıtın.
Küçük bir teflon tavada yağı eritin. Unu ilave edip yağ ile birlikte kısık ateşte hafifçe renk alıncaya kadar kavurun. Azar azar sütü ilave edip, tahta bir spatula ile hiç topak kalmayacak biçimde unlu yağa yedirin. Kısık ateşte kaynayıp, koyulaşıncaya kadar, sürekli karıştırarak pişirin. Sarımsağı ve tuzu katın. Kremayı da ekleyerek ateşten alın.
Patates ve brüksel lahanalarını küçük bir fırın kabına yerleştirin. Hafifçe tuzlayın ve kırmızıbiberin yarısını serpin. Üzerine sosunu gezdirin. Rendelenmiş kaşar peynirini ve kalan kırmızıbiberi serpiştirerek sıcak fırında üzeri altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin. Fırından alıp, sıcak olarak servis yapın.
-
Brüksel lahanalarının koçak kısımlarını biraz kesip, en dış yapraklarını alarak ayıklayın, yıkayın ve süzdürün. Bir tencerede haşlanmaları için su kaynatın.Lahanaları kaynar suya atıp, yaklaşık 5-6 dakika veya buharlı pişiricide yumuşayıncaya kadar haşlayın. Hemen süzün ve soğuk sudan geçirin.