Beşamel Soslu Kaşarlı Karnabahar Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Beşamel Soslu Kaşarlı Karnabahar tarifi
  • Malzemeler

    • 1 adet orta boy karnı bahar
    • 1 adet orta boy kıyılmış kuru soğan
    • 5 adet ince doğranmış sivri biber
    • 2 adet doğranmış domates
    • Yarım kg jülyen doğranmış tavuk but eti
    • 2 ad küp doðranmış patates (kızartılacak)
    • 1 ad kür doðranmış havuç (kızartılacak)
    • 1/4 kg iri doğranmış mantar
    • 200 gram rendelenmiş mozerella veya dil peyniri
    • Dilediğiniz miktar ve çeşitte baharat
    • Tuz
    • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
    • 1 diş dövülmüş sarımsak
    • 2 su bardağı sıcak su
    • Beşamel sos için
    • 2 yemek kaşığı un
    • 1 yemek kaşığı zeytin yağı
    • 2 yemek kaşığı krema
    • 1 su bardağı soğuk süt
    • 1 su bardağı soğuk su
    • 1 adet yumurta sarısı
  • Yapılışı

    1. İri çiçeklere ayırdığımız karnı baharları bol sıcak su ile dolu tencerede yarım saat haşlayalım ve büyükçe bir ısıya dayanıklı borcama dizelim.

      Kızartığımız patates ,havuç ve çiğ mantarlarımızıda üzerine serpiştirelim.

      Soğan, biber, salça, dövülmüş sarımsak, tavuk etleri ve domatesi sırasıyla la baharatlarımızla birlikte kavurup 2 bardak sıcak suyumuzu ilave ederek soteleyelim ve bu malzemeyide karnıbaharların üzerine gezdirelim.

      Sütün içine krema ve yumurta sarısını kırarak iyice çırpalım.Teflon bir tencerede yağımızı kızdırıp unu sarartıp kokusunu alana dek kavuralım. Önce suyumuzu ve sonra bir tutam tuzumuzu ilave ederek sütümüzü sürekli çırparak karıştıralım. Sos kıvamına gelince (kısık ateşte bir dakika)borcama dökelim.
      Önceden kızdırılmış fırına koyarak 30- 40 dakika pişirelim.

      Fırından alıp mozerella rendesini serperek üstü kızarana dek fırında tutalım ve sıcak servis yapalım.

      Bu yemeği tavuksuz bol zeytinyağı kullanarak zeytinyağlı soğuk aperatif olarakta hazırlayabilirsiniz.