Galeta Unlu Kıymalı Sarma Börek Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Galeta Unlu Kıymalı Sarma Börek
-
Malzemeler
- 3 adet yufka
- İçi için
- Yarım kg kiyma
- 1 adet orta boy soğan
- 2 adet orta boy domates
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Isteğe göre farklı baharatlar
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Üzeri için
- Galeri unu
- 2yumurta
- Kızartmak için
- Sıvı yağ
-
Yapılışı
-
Bir tavaya öncelikle kıymamızı koyup suyunu salıp tekrar çekene kadar kavuralım.
Sonra soğanları çok ince doğrayıp pişmeye devam eden kıymamızın içerisine koyalım ve tavanın içerisine 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyelim. Soğanlar şeffaf renk alana kadar kavumaya devam edelim.
Tatlandırmak için tuz ve pul biberimizi de ilave edelim ve güzelce karıştıralım.
Sonra domateslerimizi de küp küp doğrayıp tavamıza ilave edelim. Sulu olması tedirgin etmesin aksine baharatların ve tuzun tadını kıymaya daha iyi verir.
Domateslerde iyice eriyene kadar pişirelim ve sonra soğuması için ateşten alalım.
Diğer kenarda bir kasede 3 dört kaşık yoğurdu ve yarım çay bardağı sıvı yağını karıştıralım ve karışıma bir tutam da tuz atalım.
Sonra 1 adet yufkamızı tezgaha serelim ve bu karışımı fırça yardımıyla yufkaya iyice sürelim. 2. yufkayıda üzerine koyup aynı şekilde karışımdan sürelim.
3. yufkayıda üzerine koyduktan sonra önce 2 ye sonra 4 de son olarak da 8 bölelim.
Böldüğümüz yufkaların içine kıymamızdan koyalım ve saralım.
Son olarak da 2 adet yumurtayı geniş bir tabakta çırpalım ve sardığımız yufkaları önce yumurtaya sonra da galeta ununa batırıp bir tavada sıvıyağ ile birlikte kızartıyoruz.
Servise hazır isteğe bağlı servis ederken yanında yoğurtla birlikte sunum yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...
-
Bir tavaya öncelikle kıymamızı koyup suyunu salıp tekrar çekene kadar kavuralım.