Ev Yapımı Mantı tarifi
  • Malzemeler

    • Hamuru için
    • 1 kg un
    • 2 yumurta
    • 1 tatlı kasığı tuz
    • Katı bir hamur icin yeteri kadar su
    • Ici için
    • Yarım kilo kiyma
    • 1 adet buyuk soğan
    • 1 tutam maydanoz
    • 1 cay kasığı karabiber
    • 1 tatlı kasığı pul biber
    • 1 tatlı kasığı tuz
    • 1 cay kasığı kekik
    • Üzeri için
    • 3 kaşık yoğurt
    • 1 diş sarımsak
    • 1 çay kaşığı tuz
    • Sıvı yağ
    • 1 yemek kaşığı salça
    • Nane
  • Yapılışı

    1. Hamur malzemelerimizi bir kapta karıştıralım ve katı bir hamur oluşana kadar yoğuralım oluşan hamurumuzun üstünü kapatarak 1 saat bekletelim.

      Daha sonra 1 yumruk büyüklüğünde hamurları ayıralım ayırdığımız hamurları merdane yardımı ile acalım açarken un serpelim ki hamurlar yapışık olmasın hamur kalınlığı da ne cok kalın ne de cok ince olacak.

      Açtığımız hamuru küçük küçük kareler seklinde keselim ve içlerine hazırladığımız iç malzemeden koyalım.

      Sonra hamurları katlayalım ve tepsiye dizip 1 saat kadar kurumalarını bekleyelim.

      Pişirirken de 1 lt suyu kaynatalım ve kaynayan suya 1 yemek kasığı tuz atalım sonra üzerine mantıları atalım ve 20 dk kaynatalım.

      Hazırlanan mantılarımızı servis etmeden önce yoğurdumuzu bir kaseye alalım içerisine sarımsağı ve tuzu atarak iyice karıştıralım. Sıvıyağ ile salçayıda iyice özleşene kadar ocakta kızdıralım ve mantının üzerine önce yoğurdu sonra salçayı koyalım ve biraz nane ile de süsledik mi servise hazırdır.

      Afiyetle olsun...