Ciğer Sarma tarifi
  • Malzemeler

    • 1 tane kuzu gömleği
    • 150 gram ciğer
    • 150 gram et
    • 1 adet soğan
    • 1 yemek kaşığı salça
    • Yarım demet maydanoz
    • Sıvı yağ
    • 1 yemek kaşığı tuz
    • Baharat
  • Yapılışı

    1. Kuzu gömleğini avuç içi genişliğinde karelere kesiyoruz

      Soğanı doğrayıp tencereye alıyoruz yağla kavrulduktan sonra ince ince dilimlenmiş et ve ciğerleri tencereye alıp salça ve maydanozda ilave ediyoruz ve 1 çay bardağı su tuz ve baharat koyarak 2.3 dk pişiriyoruz

      Daha sonra karelere böldüğümüz kuzu gömleğinin içine birer yemek kaşığı karışım koyup bohça gibi kapatıp tepsiye diziyoruz üzerine sıvı yağ ve su ilave edip fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz(ilk denememdi sonradan öğrendim içine pirinç te koyuluyormuş)