Mısır Ekmeği tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kilo mısır unu
    • 1 su bardağı normal un
    • 1 tatlı kaşığı şeker
    • 1 yemek kaşığı tuz
    • 1 yemek kaşığı kuru maya
    • 2 yaprak kara lahana
    • yeterince su
  • Yapılışı

    1. Mısır ununu yoğurma kabına alıp kaynamış su ilave edip tahta kaşıkla karıştırıyoruz sonra soğumasını bekliyoruz soğuyunca mayayı tuzu şekeri ve normal unu da ekleyip ılık suyla cıvık olmayacak bir hamur elde ediyoruz

      1 saat mayalanınca tepsinin içine kara lahana serip üzerine hamuru koyuyoruz ve üstünüde lahanayla kapatıp yarım saat dinlendiriyoruz sonra odun ateşinde orta sıcaklıkta 1.2 saat rahat rahat pişiriyoruz sonra üzerine bir kapak kapatıp iyice çekmesini bekliyoruz.