Karpuz Reçeli Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Karpuz Reçeli
-
Malzemeler
- 1 kilo karpuz kabuğu
- 1 kilo toz şeker
- 1 kilo su
- 1 adet limon
- 1 kilo sönmemiş kireç
- 10 adet karanfil
-
Yapılışı
-
İlk olarak karpuzun kırmızı tarafı yendikten sonra yeşil kabukları da soyulur ve sadece beyaz kısımları küçük küçük julyen şekilde doğranır.
Doğranan karpuzlar kireçli suyu batırılır ve sürekli su değiştirilerek 2 saat bekletilir.
Daha sonra karpuz kabukları iyice yıkanır.
Bu işlemler bittikten sonra karpuzları, şekeri ve suyu bi tencereye alıp kaynatıyoruz.
Kaynadıktan sonra da limon sıkılır ve karanfiller atılır 5 dk daha kaynadıktan sonra da reçelimiz hazır olur.
Afiyetle olsun...
-
İlk olarak karpuzun kırmızı tarafı yendikten sonra yeşil kabukları da soyulur ve sadece beyaz kısımları küçük küçük julyen şekilde doğranır.