Kaşarlı Krepli Tavuk Sote Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Kaşarlı Krepli Tavuk Sote
-
Malzemeler
- İçi için
- Yarım kilo tavuk göğsü
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Krep için
- 1.5 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- Pişirmek için
- Sıvı yağ
- Üzeri için
- Kaşar
- Denemek isteyeceğiniz başka tarifler:
- Soya Soslu Tavuk Tarifi
- Köri Soslu Tavuk Tarifi
-
Yapılışı
-
İlk olarak sotemizi yapalım.
Tavuğumuzu küçük küçük küpler halinde doğruyoruz. Daha sonra genişçe bir tavanın içine tereyağımızı koyup tavuklarımızla birlikte kavurmaya başlıyoruz.
Tavuklar suyunu salana kadar kavuruyoruz. Sonra üzerine 2 domatesimizi rendeliyoruz. Hafif suyunu çekmeye başladığı anda tüm baharatları karıştırıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Sonra krepleri yapmaya başlayalım.
Bir tasın içine 1.5 bardak unumuzu ve suyumuzu döküyoruz topaklanmaması için sürekli karıştırıyoruz. Daha sonra sütümüzü ve yumurtamızı da ilave edip iyice çırpıyoruz. En son olarak da tuz ekleyip son bir kez çırptırıyoruz.
Kızartmak içinde büyük ve düz bir tavaya çok az yağ döküyoruz. Yağ kızınca üzerine 1 kepçe karışımdan döküyoruz ve önünü arkasını çevirerek pişiriyoruz.
Kreplerimiz de pişince içine tavuk sotemizde koyuyoruz ve resimde görüldüğü şekilde sarıp üzerine 1 dilim kaşar koyup açılmaması için de kürdan saplıyoruz.
180 derece fırında kaşarları eriyinceye kaşar pişiriyoruz ve servise hazır.
Afiyetle olsun...
-
İlk olarak sotemizi yapalım.