Kaymaklı Ayva Tatlısı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Kaymaklı Ayva Tatlısı tarifi
  • Malzemeler

    • 5 adet ayva
    • 20 yemek kaşığı toz şeker
    • 2 su bardağı su
    • 2 kibrit kutusu kadar lohusa şekeri
    • Üzeri için
    • Kaymak
  • Yapılışı

    1. İlk olarak ayvaları soyuyoruz ve ikiye bölüp çekirdekili kısımlarını alıyoruz.

      Daha sonra ayvaların kabuklarını fırın tepsisine dizip üzerlerine ayvaları koyuyoruz ve ayva çekirdeklerini de üzerlerine serpiştiriyoruz.

      Sonra lohusa şerbetini 2 su bardağı ile bir kasede eritiyoruz ve tepsiye boşaltıyoruz.

      Bunları aygazda kaynatıyoruz kaynayınca her bir ayvanın üzerine 2 yemek kaşığı şeker koyuyoruz ve biraz daha kaynatıp 200 derece fırında ayvalar iyice yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.

      En son olarak da soğuyunca üzerlerine kaymak koyup servis ediyoruz.

      Afiyetle olsun...