Kaymaklı Ayva Tatlısı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Kaymaklı Ayva Tatlısı
-
Malzemeler
- 5 adet ayva
- 20 yemek kaşığı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 2 kibrit kutusu kadar lohusa şekeri
- Üzeri için
- Kaymak
-
Yapılışı
-
İlk olarak ayvaları soyuyoruz ve ikiye bölüp çekirdekili kısımlarını alıyoruz.
Daha sonra ayvaların kabuklarını fırın tepsisine dizip üzerlerine ayvaları koyuyoruz ve ayva çekirdeklerini de üzerlerine serpiştiriyoruz.
Sonra lohusa şerbetini 2 su bardağı ile bir kasede eritiyoruz ve tepsiye boşaltıyoruz.
Bunları aygazda kaynatıyoruz kaynayınca her bir ayvanın üzerine 2 yemek kaşığı şeker koyuyoruz ve biraz daha kaynatıp 200 derece fırında ayvalar iyice yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
En son olarak da soğuyunca üzerlerine kaymak koyup servis ediyoruz.
Afiyetle olsun...
-
İlk olarak ayvaları soyuyoruz ve ikiye bölüp çekirdekili kısımlarını alıyoruz.