Elmalı Açma tarifi
  • Malzemeler

    • 1 su bardağı sıvı yağ
    • 1 su bardağı süt
    • 1 su bardağı ılık su
    • 1 yumurta(sarısı üzerine)
    • 1 su bardağı süt
    • 1 su bardağı ılık su
    • 1 su bardağı sıvı yağ
    • 2 yemek kaşığı şeker
    • 1 yemek kaşığı tuz
    • 1 paket yaş maya
    • Un
    • Arası için
    • 2 adet soyulmuş rendelenmiş elma
    • 1 yemek kaşığı şeker
    • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yapılışı

    1. Yoğurma kabına maya ve ılık suyu alıp mayayı eritiyoruz yumurtanın sarısını ayırıp akını kabımıza alıyoruz
      diğer malzemelerimizi de sırasıyla yoğurma kabımıza aldıktan sonra yavaş yavaş un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz

      Hamurumuzu oda sıcaklığında 1 saat mayalıyoruz.

      Öte yandan elma rendesini tarçını ve şekeri bir tavaya alıp 2.3 dk pişirip soğutuyoruz,

      Daha sonra hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alıp yuvarlıyoruz ve unlayarak merdaneyle uzunlamasına açıyoruz açtığımız hamurun yarısına elmalı harcımızdan koyup diğer tarafını elmaların üzerine kapatıyoruz bıçakla hamuru üç yerden şerit halinde kesiyoruz fakat uçlarını ayırmıyoruz

      Daha sonra hamuru yuvarlayarak rulo yapıyoruz ve uçlarını birleştirerek yağlı tepsiye koyuyoruz hamurlar bitene kadar bu işlemi yapıyoruz ve üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz,açmalarımızı tepside yarım saat mayaladıktan sonra 200 dc de pişiriyoruz