Çikolata Soslu Alman Pastası Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Çikolata Soslu Alman Pastası tarifi
  • Malzemeler

    • 1 su bardağı süt
    • 2 adet yumurta
    • Yarım paket yaş maya
    • 1 su bardağı şeker
    • 50 gram margarin
    • 1 çay kaşığı tuz
    • Muhallebisi için
    • 3 yemek kaşığı un
    • 3 yemek kaşığı şeker
    • 2 su bardağı süt
    • 1 paket vanilya
    • 50 gram margarin
    • Üzeri için
    • Çikolata sosu
    • Pasta süsü
  • Yapılışı

    1. Mayayı yoğurma kabına alıp sütle birlikte iyice eritiyoruz

      Diğer malzemeleri de ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz

      Hamuru unlayarak merdaneyle 1.2 cm kalınlığında açıyoruz açtığımız hamuru su bardağı ile keserek yağlanmış tepsiye sıralayıp yarım saat mayalıyoruz ve mayalanan hamurlarımızı 200 dc fırında pişiriyoruz,

      Öte yandan muhallebiyi hazırlamak için tencereye unu şekeri ve sütü alıp karıştırıyoruz ve ateşe alıp karıştırarak pişiriyoruz pişen muhallebimizi ateşten alıp soğutuyoruz ve içine margarini ve vanilyayı ilave edip mikserle iyice çırpıyoruz.

      Pastalarımızı ortadan bölüyoruz fakat tam ayırmıyoruz içlerine birer çorba kaşığı muhallebi koyup servis tabağına diziyoruz ve üzerlerine çikolata sosu veya benmari usulü erittiğimiz bitter çikolata gezdiriyoruz son olarak pasta süsü ile süsleyip servis yapıyoruz...