Kıymalı Ağzı Açık Pide Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Kıymalı Ağzı Açık Pide tarifi
  • Malzemeler

    • 1 su bardağı ılık süt
    • 1 su bardağı sıvı yağ
    • 1 su bardağı ılık su
    • 1 yumurta akı(sarısı üzerine)
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 2 yemek kaşığı şeker
    • Yeterince un
    • İç harcı için
    • 150 gram kıyma
    • 1 adet soğan
    • 1 yemek kaşık domates sosu veya rendesi
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yapılışı

    1. Derin bir kaba mayayı şekeri ve ılık suyu alıp mayayı eritiyoruz

      Daha sonra diğer malzemeleride ilave edip karıştırıyoruz yavaş yavaş un ilave ederek hamurumuzu yoğurup yumuşak bir hamur elde ediyoruz

      Hamurumuzun 1 saat mayalanmasını bekliyoruz

      Öte yandan iç harcını hazırlamak için derin bir kaba soğanı rendeliyoruz varsa domates sosu,yok ise 1 adet domates rendeliyoruz kıymayı tuzu ve baharatınıda ilave edip karıştırıyoruz

      Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alarak avuç içi kadar açıyoruz

      İçine kıymalı harcımızdan koyup hamurun uçlarını birleştirip yağlı tepsiye yerleştiriyoruz

      Üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra yarım saat tepside dinlendirip 200 dc de üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

      Afiyetle olsun...