Cevizli ve Tarçınlı Kurabiye Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Cevizli ve Tarçınlı Kurabiye tarifi
  • Malzemeler

    • 1 paket margarin(oda sıcaklığında)
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 1 su bardağı ceviz içi (çok ince kıyılmış)
    • Yarım limon suyu
    • 3 yemek kaşığı şeker
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 paket vanilya
    • Yeterince un
    • Bulamak için
    • 1 çorba kaşığı tarçın
    • 1 su bardağı şeker
  • Yapılışı

    1. Yoğurma kabımıza margarini pudra şekerini ve sıvı yağı alıp iyice karıştırıyoruz

      Daha sonra limon suyunu ceviz içini ve kabartma tozu ile vanilyayıda ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz

      Margarin tamamen eridiğinde yavaş yavaş un ilave ederek yumuşak bir hamur elde ediyoruz

      Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz ve yağlanmış tepsiye dizerek önceden ısınmış 200 dc fırında pişiriyoruz.

      Derin bir kaba şeker ve tarçını alıp karıştırıyoruz pişen kurabiyelerimizi soğutmadan tarçınlı şekere bulayarak servis tabağına alıyoruz ve soğuyunca servis yapıyoruz.