Ev Yapımı Vişne Jölesi Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Ev Yapımı Vişne Jölesi tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kase vişne reçeli veya 3 bardak vişne suyu
    • 3 dolu kaşık nişasta
    • 2.3 kaşık şeker
    • 1 paket vanilya
  • Yapılışı

    1. Eğer vişne reçeli kullanacaksak 1 kase vişne reçelini 3 su bardağı su ile sulandırıyoruz veya 3 bardak vişne suyu kullanabiliriz.

      Derin bir tencereye şeker ve nişastayı alıyoruz vişne suyumuzu yavaş yavaş ilave edip nişastamızı tamamen eritiyoruz

      Ardından tenceremizi ateşe alıp kısık ateşte sürekli karıştırarak kıvamı olana kadar jölemizi pişiriyoruz

      Ateşten alıp vanilyayı ilave ederek yine sürekli karıştırarak jölemizi soğutuyoruz

      Eğer kıvamı çok koyu olmuş ise vişne suyu ilave ederek kıvamını istediğimiz şekilde ayarlayabiliriz.

      Artık jölemiz hazır,keklerinizde pastalarınızda ve muhallebilerinizde kolaylıkla kullanabilirsiniz,afiyetle kalın...