Hamsi Kuşu tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım kilo hamsi(kılçıkları çıkarılmış)
    • 1 adet soğan (rendelenmiş)
    • 1 çay bardağı domates sosu(menemenlik sos)
    • 1 tatlı kaşığı karabiber
    • 1 tatlı kaşığı kimyon
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • Kızartmak için
    • Sıvı yağ
    • Bulamak için
    • 1 adet yumurta
    • Galeta unu
  • Yapılışı

    1. Rendelenmiş soğanı domates sosunu ve baharatları derin bir kapta karıştırıyoruz

      Kılçıklarını çıkardığımız hamsileri avucumuzun içine alıp üzerine iç harcımızdan koyuyoruz ve bir hamsi daha üzerine kapatıp elimizle hafif bastırarak önce çırpılmış yumurtaya sonrada galeta ununa buluyoruz

      Sonra kızgın yağda arkalı önlü kızartıyoruz...

      Hamsi iç harcı ve yumurtayı birlikte karıştırıp avucumuzla alıp galeta ununa bulayarakta kızarta biliriz.