Fındıklı Islak Kek tarifi
  • Malzemeler

    • 3 adet yumurta
    • 1 su bardağı süt
    • 1 su bardağından biraz az sıvı yağ
    • 1 su bardağı şeker
    • 1 paket vanilya
    • 1 paket kabartma tozu
    • 3 su bardağı un
    • 2 yemek kaşığı kakao
    • Yarım su bardağı fındık
    • Sosu için
    • 1 su bardağı süt
    • 1 yemek kaşığı kakao
    • 1 su bardağı toz şeker
    • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yapılışı

    1. İlk olarak yumurta ve şekeri kabımıza alıp iyice çırpalım.

      Sonra sütü ve sıvı yağımızıda ekleyip yine çırpalım.

      Daha sonra da vaniyayı, kakaoyu, kabartma tozunu, unu ve fındığı da ekleyip tahta kaşıkla karıştıralım.

      Karıştırdıktan sonra hafif yağlanmış kek kalıbımıza harcımızı boşatıyoruz.

      180 dercede önceden ısıtılmış fırında 45-50 dk kadar pişiriyoruz.

      Kekimiz pişerken diğer taraftada sosumuzu hazırlıyoruz.

      Sosa ait olan tüm malzemeleri küçük bir tencereye alıp karıştırarak ısıtıyoruz.

      Kaynamadan ocaktan alıyoruz.

      Pişen kekimizi hafif soğumaya bırakıyoruz.

      Soğuduktan sonra sosumuzu üzerine döküyoruz.

      Afiyetle yiyiyoruz.