Kruvasan Şeklinde Patatesli Poğaça Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Kruvasan Şeklinde Patatesli Poğaça tarifi
  • Malzemeler

    • 3 adet yumurta
    • 1 su bardağı yoğurt
    • 1 su bardağı sıvı yağ
    • 200 gram margarin
    • 3 yemek kaşığı şeker
    • 1 yemek kaşığı tuz
    • 1 paket toz maya
    • 1 kabartma tozu(mahlepli susam aromalı)
    • 1 tatlı kaşığı sirke
    • Aldığı kadar un
    • İçi için
    • 3 adet patates
    • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
    • Üzeri için
    • 1 adet yumurta sarısı
    • Susam
  • Yapılışı

    1. İlk olarak hamuru için olan tüm malzemeleri derin bir kaba alıp karıştırdım.

      Yavaş yavaş un dökerek kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurdum.

      Yoğurduktan sonra mayalanması için 2 saat beklettim.

      Hamur mayalanırken iç harcını hazırlayalım.

      Patatesleri bir tavaya rendeledim.

      Diğer malzemeleride katıp kavurdum.

      Hamur mayalandıktan sonrada elimle şekil verdim.

      Üzerine yumurta sarısı sürdüm ve susam serptim tepsiye yerleştirip yarım saat o şekilde bekledim.

      Sonra 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirdim.

      Afiyetle olsun...