Güveçte Julyen Tavuk tarifi
  • Malzemeler

    • 300 gram tavuk göğsü
    • 1 adet kırmızı biber
    • 1 adet yeşil biber
    • 1 adet soğan
    • Sıvı yağ
    • Sos için
    • Yarım yemek kaşığı salça
    • 1 su bardağı sıcak su
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • Üzeri için
    • Rendelenmiş kaşar
    • Kızarmış köy ekmeği
  • Yapılışı

    1. İlk olarak soğanımızı, yeşil ve kırmızı biberimizi halka halka doğruyoruz.

      Tavuklarımızıda julyen olarak doğrayıp çok az sıvı yağ ile birlikte hepsini biraz kavuruyoruz.

      Daha sonra 1 su bardağı sıcak suyun içine salçamızı ve tuzumuzu alıp iyice karıştırıyoruz.

      Sonra tavada kavurduğumuz malzemelerimizi güveçlerimize paylaştırıyoruz.

      Üzerine bardaktaki salçalı sosu döküp folyo ile iyice sarıyoruz.

      200 derece fırında 20 dk kadar pişirip fırından almaya yakın üzerlerine rendelenmiş kaşar koyuyoruz.

      Hafif onlarında kızarmasını bekliyoruz ve fırından alıp kızarmış köy ekmeğini üzerine koyup servis yapıyoruz.

      Afiyetle olsun...