Pasta Süslü Sütlü İirmik Tatlısı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Pasta Süslü Sütlü İirmik Tatlısı
-
Malzemeler
- 1.5 su bardağı irmik
- 1.5 su bardağı şeker
- Yarım litre süt
- 50 gram margarin.
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı fındık ceviz içi
- Süslemek için
- Muhallebi
- Pembe boncuk şekerlemeler
-
Yapılışı
-
Tencereye margarin ve tereyağını koyup eritiyoruz
İrmiği ve fındık veya ceviz içi farketmez ilave edip pembeleşene kadar kısık ateşte kavuruyoruz
Şekeri süte koyup karıştırarak tamamen eritiyoruz ve tencereye döküyoruz
Eğer az gelirse süt ilave edebilirsiniz,
Birkaç dakika karıştırıp ocaktan alıyoruz ve tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık 10.15 dk bekletiyoruz
İrmiklerin şişmesi ve kıvamının tam olması için
Sonra kaseye bastırarak dolduruyoruz ve servis tabağına ters çevirerek çıkartıyoruz,
Üzerini muhallebi ile krema pompası yardımıyla süslüyoruz ve ortasına boncuk şekerleme koyup servis yapıyoruz...
-
Tencereye margarin ve tereyağını koyup eritiyoruz