Pasta Süslü Sütlü İirmik Tatlısı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Pasta Süslü Sütlü İirmik Tatlısı tarifi
  • Malzemeler

    • 1.5 su bardağı irmik
    • 1.5 su bardağı şeker
    • Yarım litre süt
    • 50 gram margarin.
    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 su bardağı fındık ceviz içi
    • Süslemek için
    • Muhallebi
    • Pembe boncuk şekerlemeler
  • Yapılışı

    1. Tencereye margarin ve tereyağını koyup eritiyoruz

      İrmiği ve fındık veya ceviz içi farketmez ilave edip pembeleşene kadar kısık ateşte kavuruyoruz

      Şekeri süte koyup karıştırarak tamamen eritiyoruz ve tencereye döküyoruz

      Eğer az gelirse süt ilave edebilirsiniz,

      Birkaç dakika karıştırıp ocaktan alıyoruz ve tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık 10.15 dk bekletiyoruz

      İrmiklerin şişmesi ve kıvamının tam olması için

      Sonra kaseye bastırarak dolduruyoruz ve servis tabağına ters çevirerek çıkartıyoruz,

      Üzerini muhallebi ile krema pompası yardımıyla süslüyoruz ve ortasına boncuk şekerleme koyup servis yapıyoruz...