Bisküvili Muzlu Tombul Pasta Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Bisküvili Muzlu Tombul Pasta
-
Malzemeler
- 1 paket petibör bisküvi
- 2 adet muz
- Muhallebi için
- 3 yemek kaşığı kakao
- 4 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- 3 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 50 gram margarin
-
Yapılışı
-
Margarin ve vanilya haricindeki malzemeleri tencereye alıp çırpma teliyle iyice çırptıktan sonra ateşe alıp sürekli karıştırarak koyu kıvamlı bir muhallebi elde ediyoruz
Ateşten alıp margarin ve vanilyayıda ilave ettikten sonra soğumaya bırakıyoruz
Ayrı bir tencerenin içini buzdolap poşeti veya streç film le kaplıyoruz
Tencerenin altına dilimlediğimiz muzları tek sıra halinde yerleştiriyoruz
Tencerenin kenarlarınada bisküvilerimizi diziyoruz
SoğuyaN muhallebimizi mikserle iyice çırptıktan sonra tenceremize boşaltıyoruz
Kalan muz dilimlerinide muhallebinin üzerine diziyoruz ve son olarak bir sıra bisküvi dizip üzerini tamamen kapatıyoruz
Not: Bende kakaolu muhallebinin sadeside vardı 1 kase önceden kalmıştı dolaba koymuştum ben onuda değerlendirmek için üstteki muz dilimlerinden sonra sade muhallebiyide muzların üzerine döktüm ve ondan sonra bisküviyle kapattım eğer isterseniz sizde bu şekil yapabilirsiniz ama hiç gerekmez ben sadece artan muhallebimi değerlendirdim
Daha sonra pastamızı buzdolabında 1 gece bekletiyoruz
Benim zamanım yoktu yarım saat beklettim dilimlemekte zorlandım
Tenceremizin üzerine servis tabağı koyup tencereyi çeviriyoruz ve yavaş yavaş tencereyi çıkarıyoruz
Pastamızın üzerindeki streç filmide aldıktan sonra pastamızı çikolata sosuyla süsleyip servis yapıyoruz..
-
Margarin ve vanilya haricindeki malzemeleri tencereye alıp çırpma teliyle iyice çırptıktan sonra ateşe alıp sürekli karıştırarak koyu kıvamlı bir muhallebi elde ediyoruz