Bisküvili Muzlu Tombul Pasta Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Bisküvili Muzlu Tombul Pasta tarifi
  • Malzemeler

    • 1 paket petibör bisküvi
    • 2 adet muz
    • Muhallebi için
    • 3 yemek kaşığı kakao
    • 4 yemek kaşığı un
    • 1 su bardağı şeker
    • 3 su bardağı süt
    • 1 paket vanilya
    • 50 gram margarin
  • Yapılışı

    1. Margarin ve vanilya haricindeki malzemeleri tencereye alıp çırpma teliyle iyice çırptıktan sonra ateşe alıp sürekli karıştırarak koyu kıvamlı bir muhallebi elde ediyoruz

      Ateşten alıp margarin ve vanilyayıda ilave ettikten sonra soğumaya bırakıyoruz

      Ayrı bir tencerenin içini buzdolap poşeti veya streç film le kaplıyoruz

      Tencerenin altına dilimlediğimiz muzları tek sıra halinde yerleştiriyoruz

      Tencerenin kenarlarınada bisküvilerimizi diziyoruz

      SoğuyaN muhallebimizi mikserle iyice çırptıktan sonra tenceremize boşaltıyoruz

      Kalan muz dilimlerinide muhallebinin üzerine diziyoruz ve son olarak bir sıra bisküvi dizip üzerini tamamen kapatıyoruz

      Not: Bende kakaolu muhallebinin sadeside vardı 1 kase önceden kalmıştı dolaba koymuştum ben onuda değerlendirmek için üstteki muz dilimlerinden sonra sade muhallebiyide muzların üzerine döktüm ve ondan sonra bisküviyle kapattım eğer isterseniz sizde bu şekil yapabilirsiniz ama hiç gerekmez ben sadece artan muhallebimi değerlendirdim

      Daha sonra pastamızı buzdolabında 1 gece bekletiyoruz

      Benim zamanım yoktu yarım saat beklettim dilimlemekte zorlandım

      Tenceremizin üzerine servis tabağı koyup tencereyi çeviriyoruz ve yavaş yavaş tencereyi çıkarıyoruz

      Pastamızın üzerindeki streç filmide aldıktan sonra pastamızı çikolata sosuyla süsleyip servis yapıyoruz..