Düğme Kurabiye tarifi
  • Malzemeler

    • 1 paket yumuşak margarin
    • 1 su bardağı şeker
    • 1 çay bardağı süt
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 1 adet yumurta akı
    • 1 tatlı kaşığı limon suyu
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 paket vanilya
    • Aldığı kadar un
  • Yapılışı

    1. Hamur yoğurma kabımıza margarin ve şekeri alıp şeker eriyene kadar çırpıyoruz

      Daha sonra diğer malzemeleri koyup yumuşak bir hamur elde ediyoruz

      Hamuru merdaneyle 1.2 cm kalınlığında açıyoruz ve çay bardağı ile kesiyoruz

      Daha sonra ortasına kürdanla veya ona benzer bişeyle 4 tane delik açıyoruz

      Yağlanmış tepsiye yerleştirip önceden ısınmış 200 dc fırında hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz

      Piştikten sonra deliklerine renkli ip takıp süslüyoruz..