Bademli Kalp Kek tarifi
  • Malzemeler

    • 3 adet yumurta
    • 1.5 su bardağı toz şeker
    • 1 su bardağı süt
    • 2 su bardağı un
    • 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
    • 1 paket vanilya
    • 1 paket kabartma tozu
    • Üzeri için
    • 1 paket badem
  • Yapılışı

    1. İlk olarak yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım.

      Daha sonra margarini ve sütünü ekleyip iyice çırpalım.

      Son olarakda kabartma tozunu, vanilyayı ve ununu ekleyip son kez karıştıralım.

      Bademlerin kabuklarının soyulması için de sıcak suda en az yarım saat bekletelim ve rondodan geçirelim.

      Kek hamurumuzu hafif yağladığımız kek kalıbımıza boşaltalım ve üzerine bademleri serpiştirip 180 derece fırında pişirelim.

      İsteğe bağlı hamurun içerisine de badem katılabilir.