Badem Pare tarifi
  • Malzemeler

    • 1 paket margarin
    • 2 yumurta akı(sarılar üzerine)
    • 1 su bardağı şeker
    • 1 su bardağı irmik
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 1 paket kabartma tozu
    • Aldığı kadar un
    • Şerbeti için
    • 4 su bardağı şeker
    • 5 su bardağı su
  • Yapılışı

    1. Hamur yoğurma kabına margarin ve şekeri alıp iyice çırpıp şekeri eritiyoruz

      Daha sonra yumurta sarılarının haricindeki malzemelerimizi de sırasıyla ilave ederek yumuşak bir hamur elde ediyoruz

      Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak badem şekli vererek yağlı tepsiye diziyoruz(üzerlerini çatalla veya bıçakla çizebilirsiniz çatlaması için)

      Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz

      Tatlılarımız pişerken bizde şerbetini hazırlamaya geçelim bunun için derin bir tencereye şeker ve suyu alıp ateşe koyarak 20.30 dakika pişiriyoruz

      Fırından çıkardığımız tatlılarımızı soğutuyoruz ve sıcak şerbeti tatlılarımızın üzerine dökerek çekmesini bekliyoruz

      Daha sonra servis yapıyoruz

      AFİYET OLSUN