Kıymalı Çarşaf Böreği Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Kıymalı Çarşaf Böreği tarifi
  • Malzemeler

    • 1kilo un
    • ılık su
    • 1 çay kaşığı tuz
    • İç harcı için
    • 200 gram kıyma
    • 1 adet büyük soğan
    • 1 yemek kaşığı salça
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yapılışı

    1. Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurup 3 bezeye ayırıyoruz

      Merdaneyle bu hamurları unlayarak tepsi içi kadar açıp herbirini yağlayarak bir tepside üst üste diziyoruz

      Hamurumuz yarım saat beklerken bizde iç harcımızı hazırlıyoruz

      Bunun için tavaya soğanı rendeliyoruz ve sıvı yağ koyup soğanları pembeleşene kadar kavuruyoruz

      Daha sonra salça kıyma tuz ve baharatlarıda ilave edip 2.3 dk pişiriyoruz

      Yarım saat bekleyen hamurları temiz bir çarşaf üzerinde elimizle kendimize doğru çekerek tek tek açıyoruz

      İçine 1 avuç sıvı yağ gezdiriyoruz ve kıymalı harcımızdan serpip çarşafın bir kenarından kaldırarak hamuru yuvarlayıp iki taraflı rulo yapıyoruz ve yağlı tepsiye börek şekli koyuyoruz

      Kalan hamurlarda da aynı işlemi uyguluyoruz,,

      Böreğin üzerine elimizle bolca yağ sürüyoruz 1 su bardağı kadar...

      200 dc de kızarana kadar pişiriyoruz

      Börek pişmeden 5 dakika önce fazla olan yağını süzüp tekrar bi beş dakika daha pişiriyoruz..