Kakaolu Şekerpare tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım paket margarin (150 gr)
    • 1 yumurta akı(sarısı üzerine)
    • 1 çay bardağı şeker
    • 1 çay bardağı irmik
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 1 tatlı kaşığı limon suyu
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 paket vanilya
    • 1 tatlı kaşığı kakao
    • Yeterince un
    • Şerbeti için
    • 3 su bardağı şeker
    • 4 su bardağı su
  • Yapılışı

    1. Hamur yoğurma kabına margarin ve şekeri alıp iyice çırpıp şekeri eritiyoruz

      Daha sonra yumurta sarısının haricindeki malzemelerimizi de sırasıyla ilave ederek yumuşak bir hamur elde ediyoruz

      Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça alıp 1 tatlı kaşığı kakao ilave edip iyice kakaoyu hamura yediriyoruz

      Daha sonra sade hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlıyoruz ve üzerlerini küçük parmağımızla hafif deliyoruz ve kakaolu hamurumuzdan fındık büyüklüğünde parçalar alıp hamurlarımızın üzerine bastırıyoruz

      yağlı tepsiye diziyoruz üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz

      Tatlılarımız pişerken bizde şerbetini hazırlamaya geçelim bunun için derin bir tencereye şeker ve suyu alıp ateşe koyarak 20.30 dakika pişiriyoruz

      Fırından çıkardığımız tatlılarımızı soğutuyoruz ve sıcak şerbeti tatlılarımızın üzerine dökerek çekmesini bekliyoruz, daha sonra servis yapıyoruz.