Külah Tatlısı tarifi
  • Malzemeler

    • 10 yaprak milföy
    • Muhallebisi için
    • 3 su bardağı süt
    • 1 su bardağı un
    • 1 su bardağı şeker
    • 50 gram margarin
    • 1 paket vanilya
  • Yapılışı

    1. Milföylerimizi merdane yardımıyla uzunlamasına açıyoruz ve bıçakla 1 parmak genişliğinde şeritler kesiyoruz

      Daha sonra aluminyüm folyo ile dondurma küllahı yapıyoruz ve hamurlarımızı dikkatli bir şekilde folyoya sarıyoruz

      Hamurlar bitene kadar bu işlemi yapıyoruz ve hamurlarımızı yağlanmış tepsiye dizerek pişiriyoruz

      Öte yandan içinin muhallebisini hazırlamaya geçiyoruz bunun için derin bir tencereye margarin ve vanilya dışındaki bütün malzemeleri alıp çırpma teliyle iyice çırpıyoruz

      Daha sonra tenceremizi ateşe alıp kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebimizi pişiriyoruz

      Ateşten alıp margarin ve vanilyayı ilave ettikten sonra mikserle çırparak soğutuyoruz

      Pişen milföylerimizi soğuttuktan sonra içlerine krema pompası yardımıyla muhallebi sıkıyoruz ve damla çikolata koyuyoruz

      Daha sonra servis tabağına alıp üzerlerine çikolata sosu gezdirerek servis yapıyoruz..