Külah Tatlısı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Külah Tatlısı
-
Malzemeler
- 10 yaprak milföy
- Muhallebisi için
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 50 gram margarin
- 1 paket vanilya
-
Yapılışı
-
Milföylerimizi merdane yardımıyla uzunlamasına açıyoruz ve bıçakla 1 parmak genişliğinde şeritler kesiyoruz
Daha sonra aluminyüm folyo ile dondurma küllahı yapıyoruz ve hamurlarımızı dikkatli bir şekilde folyoya sarıyoruz
Hamurlar bitene kadar bu işlemi yapıyoruz ve hamurlarımızı yağlanmış tepsiye dizerek pişiriyoruz
Öte yandan içinin muhallebisini hazırlamaya geçiyoruz bunun için derin bir tencereye margarin ve vanilya dışındaki bütün malzemeleri alıp çırpma teliyle iyice çırpıyoruz
Daha sonra tenceremizi ateşe alıp kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebimizi pişiriyoruz
Ateşten alıp margarin ve vanilyayı ilave ettikten sonra mikserle çırparak soğutuyoruz
Pişen milföylerimizi soğuttuktan sonra içlerine krema pompası yardımıyla muhallebi sıkıyoruz ve damla çikolata koyuyoruz
Daha sonra servis tabağına alıp üzerlerine çikolata sosu gezdirerek servis yapıyoruz..
-
Milföylerimizi merdane yardımıyla uzunlamasına açıyoruz ve bıçakla 1 parmak genişliğinde şeritler kesiyoruz