Fırında Kremalı Patatesli Kuşbaşı Tavuk Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Fırında Kremalı Patatesli Kuşbaşı Tavuk tarifi
  • Malzemeler

    • 6 adet küçük patates
    • Yarım kilo kuşbaşı göğüs
    • 1 paket krema
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 adet tavuk bulyon
    • Üzeri için
    • Kaşar peynir
  • Yapılışı

    1. İlk olarak patateslerimizi cips şeklinde doğruyoruz.

      Daha sonra hepsini genişçe bir kaba alıp üzerine kremayı döküyoruz.

      Onları güzelce karıştırdıktan sonra 1 adet tavuk bulyonu iyice ezip içine katıyoruz aynı zamanda tuzunuda ekliyoruz.

      Sonra borcama patatesleri diziyoruz tam kapatacak şekilde

      Kapta kalan kremanın üzerine tavuklarımızı atıyoruz biraz tuz serpip iyice karıştırıyoruz.

      Sonra tavukları patateslerin üzerine yayıyoruz ve tekrar bir sıra üzerine patates diziyoruz.

      180 derece fırında suyunu çekene kadar pişiriyoruz.

      En son fırından almadan 5 dk önce rendelenmiş kaşar serpiyoruz üzerine ve servise hazır.