Yanardağ Pasta tarifi
  • Malzemeler

    • 4 adet yumurta
    • 1 su bardağı şeker
    • 1 çay bardağı su
    • 1 çay bardağı sıvıyağ
    • 1 paket kakao
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1.5 su bardağı un
    • İçi için
    • 1 paket sade pasta kreması
    • 2 adet muz
    • 1 adet elma
    • Süslemek için
    • Çilekli sos
  • Yapılışı

    1. Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpıyoruz

      Daha sonra diğer malzemeleri sırasıyla ilave edip hafif akışkan bir hamur elde ediyoruz

      Daha sonra hamurumuzu yağlanmış fırın tepsimize döküyoruz

      Önceden ısınmış 200 derece fırında pişiriyoruz

      Fırından çıkardığımız kekimizi ortadan ikiye bölüyoruz ve bir katını üçgen şeklinde dilimliyoruz

      Bu arada kremamızı hazırlamaya geçiyoruz

      Kremamızı 1 su bardağı süt ile çırpıyoruz daha sonra meyvelerimizi küp küp dilimleyip kremamıza katıyoruz

      Kekimizin alt tabanını servis tabağına alıyoruzve kremamızı kekimizin alt tabanına döküyoruz

      Daha sonra diğer kek dilimlerimizi kremamızı üzerine gelecek şekilde dik olarak yerleştiriyoruz ve dağ şekli veriyoruz

      Son olarak pastamızı çilekli sos ile süsleyerek buzdolabında 1 saat bekletiyoruz ve servis yapıyoruz