Yanardağ Pasta Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Yanardağ Pasta
-
Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 paket kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1.5 su bardağı un
- İçi için
- 1 paket sade pasta kreması
- 2 adet muz
- 1 adet elma
- Süslemek için
- Çilekli sos
-
Yapılışı
-
Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpıyoruz
Daha sonra diğer malzemeleri sırasıyla ilave edip hafif akışkan bir hamur elde ediyoruz
Daha sonra hamurumuzu yağlanmış fırın tepsimize döküyoruz
Önceden ısınmış 200 derece fırında pişiriyoruz
Fırından çıkardığımız kekimizi ortadan ikiye bölüyoruz ve bir katını üçgen şeklinde dilimliyoruz
Bu arada kremamızı hazırlamaya geçiyoruz
Kremamızı 1 su bardağı süt ile çırpıyoruz daha sonra meyvelerimizi küp küp dilimleyip kremamıza katıyoruz
Kekimizin alt tabanını servis tabağına alıyoruzve kremamızı kekimizin alt tabanına döküyoruz
Daha sonra diğer kek dilimlerimizi kremamızı üzerine gelecek şekilde dik olarak yerleştiriyoruz ve dağ şekli veriyoruz
Son olarak pastamızı çilekli sos ile süsleyerek buzdolabında 1 saat bekletiyoruz ve servis yapıyoruz
-
Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpıyoruz