Hamsili Pilav Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Hamsili Pilav
-
Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı su
- Yarım çay bardağı şehriye
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- Yarım kilo kılçıklarından ayrılmış hamsi
- Yarım limon suyu
- Tuz
- Karabiber
-
Yapılışı
-
Tencereye sıvıyağ ve şehriyeyi alıyoruz ve şehriyelerimiz pembeleşene kadar kavuruyoruz
Daha sonra tereyağını ilave edip eritiyoruz ve yıkanmış pirincimizi koyup 2 3 dakika kavuruyoruz ve suyunu ilave edip pişiriyoruz
Öte yandan aluminyum kalıplarımızı yaglıyoruz
Hamsilerimizi boşluk kalmayacak şekilde diziyoruz ve içine pilavımızı paylaştırıyoruz
Kalan hamsileri mizi de üzerlerine kapattıktan sonra sıvıyağ ve yarım limon suyu döküyoruz
Önceden ısınmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz
Afiyet olsun
-
Tencereye sıvıyağ ve şehriyeyi alıyoruz ve şehriyelerimiz pembeleşene kadar kavuruyoruz