Hamsili Pilav tarifi
  • Malzemeler

    • 2 su bardağı pirinç
    • 2 su bardağı su
    • Yarım çay bardağı şehriye
    • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
    • 2 çorba kaşığı tereyağı
    • Yarım kilo kılçıklarından ayrılmış hamsi
    • Yarım limon suyu
    • Tuz
    • Karabiber
  • Yapılışı

    1. Tencereye sıvıyağ ve şehriyeyi alıyoruz ve şehriyelerimiz pembeleşene kadar kavuruyoruz

      Daha sonra tereyağını ilave edip eritiyoruz ve yıkanmış pirincimizi koyup 2 3 dakika kavuruyoruz ve suyunu ilave edip pişiriyoruz

      Öte yandan aluminyum kalıplarımızı yaglıyoruz

      Hamsilerimizi boşluk kalmayacak şekilde diziyoruz ve içine pilavımızı paylaştırıyoruz

      Kalan hamsileri mizi de üzerlerine kapattıktan sonra sıvıyağ ve yarım limon suyu döküyoruz

      Önceden ısınmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz

      Afiyet olsun